Wonen en Woonomgeving

Wonen en Woonomgeving

Op deze pagina vindt informatie over Wonen en Woonomgeving in Winterswijk en in de Buurtschappen.

Woonvormen voor Senioren in Winterswijk

Winterswijk werkt aan een nieuwe woonvorm voor mensen met en zonder beperking. Voor ouderen en jongeren. Voor mensen die zelf verantwoordelijk willen zijn voor hun woonomgeving, al dan niet juridisch geborgd. We gaan daarbij niet uit van standaardoplossingen, maar leveren met elkaar maatwerk. Maatwerk, met ruimte voor eigen initiatieven en wensen.

Lees verder

 De Pelkwijk.

De Pelkwijk is een appartementencomplex voor verzorgd wonen. Het eigentijdse gebouw (2007) heeft 97 ruime appartementen en ligt in een woonwijk in het zuidoostelijk deel van Winterswijk, nabij park Huininkmaat. In het appartementencomplex zijn allerlei voorzieningen en activiteiten die gericht zijn op zo lang mogelijk vertrouwd en zelfstandig wonen. Deze voorzieningen worden ook gebruikt door buurtbewoners. Mede hierdoor is er sprake van een gezellige en levendige woonomgeving. Zodat u het meeste uit elk moment haalt.
Lees verder.

De Vredense Hof:

  • Wonen met zorg, zowel kortdurend als definitief.
  • Echtparen kunnen twee appartementen krijgen, waarbij de appartementen voorzien zijn van een tussendeur.
  • Groepswonen voor mensen met lichamelijke klachten.
  • Groepswonen voor mensen met dementie.

Lees verder

De Berkhof

  • Nabij het centrum van Winterswijk en landelijk gelegen door het aangrenzende park ligt woonzorgcentrum De Berkhof. Het is recent gebouwd (2012) en voldoet ruimschoots aan de eisen van deze tijd. De 36 appartementen kenmerken zich door een overzichtelijke bouw. Naast het woonzorgcentrum biedt De Berkhof ook kleinschalig groepswonen. Zodat u hier altijd het meeste uit elk moment kunt halen.

Lees verder

Den Timpen

Rustig en comfortabel wonen

Genieten van rust en wooncomfort aan de rand van het centrum. Dat is wonen in het wooncomplex Den Timpen, gelegen op de hoek van Weurden en de Karel Doormanstraat in Winterswijk. Den Timpen bestaat uit 24 zelfstandige driekamerappartementen verdeeld over 3 woonlagen.

Weurden 59 t/m 105 , 7101 NZ WINTERSWIJK

Lees verder